Hoe ik blog & Tips voor het bloggen

Hoe ik blog & Tips voor het bloggen

Hi allemaal!

Het leek me leuk jullie vandaag een kijkje in mijn leventje te geven. Daarmee bedoel ik dus hoe, waar, wanneer ik blog.

IMG_6956WAAR?

Eén bepaalde plaats heb ik niet, eerlijk gezegd geef ik toe dat ik zo wat overal kan bloggen, zelfs als het ergens is waar veel lawaai is. Als ik me echt wil focussen en niet te veel wil afgeleid zijn dan ga ik meestal beneden aan de eettafel zitten. We hebben net nieuwe stoelen en die zijn zo comfi! Hier zit ik dus ook op de foto’s. Waar ik ook heel vaak zit is op mijn bed, maar daar wordt ik zo snel afgeleid.

 


HOE/WAARMEE?

Eén van de eerste dingen dat je moet doen om een artikel te maken is natuur
lijk foto’s trekken. Veel van jullie vragen dan ook waarmee ik dat doe. Foto’s op mijn blog zijn voornamelijk getrokken met mijn Canon 1100D. De foto’s op Instagram die niet hier staan zijn dan meestal getrokken door mijn Iphone 6.

Als je dan eenmaal foto’s hebt moet je natuurlijk beginnen met schrijven.
Ik IMG_6952ken bloggers die eerst alles uitwerken op papier of in een
Microsoft Word document. Ik doe dat niet en schrijf direct mijn artikel uit op WordPress, waar ik het dan eerst een tijdje laat staan als concept, dan lees ik het nog eens door. Ik controleer de spelling en
ventuele linken. Sommige artikels blijven wel twee weken in concepten staan, denk dus niet dat ik een artikel schrijf de dag dat het live gaat.Zoals ik al heb vermeld werk ik met WordPress en niet met Blogspot of dergelijke. Ik heb er al eens geprobeerd mee te werken maar vond het onoverzichtelijk en lastig mee te werken. De thema’s (de layout van je blog) van blogspot zagen er ook niet direct leuk uit. Maar het kan ook veel te maken hebben met wennen en ervaring. Wat ik op het moment van proberen nog niet veel had :).

Ik host mijn blog zelf met A Small Orange, mijn layout is gemaakt door Pipdig.

ESSENTIELS

Als blogger heb ik een paar essentiels dieIMG_6949 mij het bloggen een stuk gemakkelijker maken. Daarmee bedoel ik dat die mij niet doen denken aan eten ;). Want het is net als een opstel schrijven voor school maar dan niet voor school dus geen stress, geen cijfer. Inplaats van dat cijfer krijg je meestal positieve commentaar en likes, als je die begint te krijgen weet je dat je goed bezig bent!

IMG_6954Dus terug over naar mijn essentiels. Natuurlijk heb ik mijn Macbook met daarin mijn SD kaartje waar mijn foto’s opstaan die ik nodig heb voor mijn artikeltje. Daarnaast ligt meestal een open notitieboek met schrijfgerei, zo kan ik altijd wat doodlen of een mindmap maken als het wat rommelig is in mijn hoofd. Heb je ineens een inspiratieboost? Neem direct een pen vast en schrijf alles neer! Denk niet dat je het allemaal gaat onthouden want dat zul je waarschijnlijk niet.  Mijn Iphone mag natuurlijk ook niet ontbreken. I know, het is niet het beste concentreer middel maar hey, bloggen moet fun zijn! Heb geen schrik om te veel pauzes te nemen als je even geen inspiratie meer hebt!
Als extraatje om de honger te bestrijden en niet te snel terugkomt heb ik gewoon water met ijsblokjes en schijfjes citroen in. Je kan zelf kiezen hoeveel je erin doet en dus hoe hard je de smaak van de citroen wilt proeven. Plus het is super duper healthy! Het is goed voor van alles en nog wat!

TIPSIMG_6958

  • Allereerst, heb geduld. Mensen moeten je blog ontdekken en dat heeft tijd nodig! Dit is misschien wel één van de meest gegeven tips maar hij is echt waar.
  • Zorg dat je blog je persoonlijkheid uitstraalt. Dat hij origineel is en dat jij van hem houdt. Het klinkt misschien raar maar jij moet hem mooi vinden! Gebruik bijvoorbeeld niet veel geel in je thema als je geel helemaal niet mooi vindt.
  • Schrijf over dingen die je interesseren. Schrijf niet over iets wat je niet leuk vindt dat je het heel fijn vindt. Wees dus eerlijk tegen je lezers.
  • Gebruik mooie foto’s, foto’s met een goede kwaliteit. Als ik op een blog kom en er zijn geen mooie foto’s dan vind ik hem in eens een stuk minder leuk. Een eerste indruk is zeer belangrijk.
  • Je mag altijd even een blogpauze nemen of het rustiger aan doen als je geen of weinig inspiratie hebt. Inspiratie is geen kraantje dat je op elk moment kan open zetten. Het is dus meer dan normaal als je af en toe een inspiratie dipje hebt.
  • Blog niet om gratis producten te krijgen, je moet bloggen omdat je het graag doet en wilt!
  • Sociale media doet veel, maak er gebruik van. Maak bijvoorbeeld een eigen Facebook pagina zoals ik heb gedaan hier.
  • Krijg een professionele layout! Het is gewoon veel leuker voor jezelf en voor anderen als ze zien dat je werk steekt in je layout.
  • Krijg een eigen domeinnaam, geen … .wordpress.com of … .blogspot.com. Het is veel gemakkelijker voor iemand om je blog op te zoeken en het staat toch veel professioneler?

 

Heb jij nog tips?

Schermafbeelding 2015-11-14 om 13.30.45

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *